Härlig hundhelg

Den här helgen har innehållit massa hundkul! Det bästa sättet att spendera en helg är definitivt när man hittar på massa kul med fyrfotingarna!
 
I lördags mötte vi upp Anna och Sanna i skogen. La ett kortare, rakt spår på ca 100 meter till Lykka med två pinnar och leksak i slutet som fick ligga medan vi gick en långpromenad med alla hundarna. Sju hundar som springer för fullt är en härlig syn. Lykka var lite avvaktande till en början och envisade med att gå fot för att få sig en godis istället för att behöva intressera sig i de andra hundarna, medans Eddie var i paradiset som ensam hane bland sju tikar. När vi vände och gick tillbaka släppte det för Lykka som gjorde lekinviter till Joplin och de lekte för fullt! Hon hittade även ett fint lerdike som hon såklart badade i. Nackdelen med badglada hundar! De badar i allt!
 
 
 
När vi kom tillbaka gick jag spåret med Lykka. Stannade till vid påsläppet för att verkligen få henne att ta spåret ordentligt, vilket fungerade bra. Hon spårade på fint och höll sig skapligt i spårkärnan, men klev över första pinne. Jag plockade bara upp den och lät henne spåra på. Andra pinnen markerade hon och plockade upp! Jippie, blodpuddingskalas! Sen spårade hon väldigt fint till slutet och hittade leksaken som vi lekte och kampade med. Tycker hon gjorde det väldigt bra jämfört med sist, då hon bara drog och sprang på utan att slå på näsan. Nu var hon lugnare och hade ett bra sug i spåret! Duktig tjej!
 
Idag mötte jag upp Marika som också har en tollare i höstbodarna för lite jaktträning! Så himla fina marker där ute med perfekta tjärnar! Marika började med ansmygning och tolling, för att sedan göra en dubbelmarkering i vattnet. Lykka fick träna passivitet och satt lugnt och tittade på. Inget pip, gnäll eller försök att ge sig iväg.
 
Sedan fick Lykka en enkelmarkering på land där jag lagt en dummie några meter bakom oss för att skicka henne på den först innan hon fick springa på markeringen. Lite motvilligt vände hon om och tog dummien bakom oss, men istället för att komma in med den sprang hon ut till markeringen. Duktigt nog bytte hon inte utan sprang ut "för att kolla läget lite" och kom in med den första dummien. Sen fick hon ta markeringen som hon gjorde fint.
 
Sedan slängdes det en enkelmarkering i vattnet och innan hon fick ta den fick hon springa på en markering på land. Men tji fick jag! Ut och hämtadeland markeringen fint, men sen full fart ut i vattnet för att hämta dummien som låg där. Men när hon kom ut kom hon på att "nä det här går ju inte, jag har ju redan en dummie i munnen" så då kom hon in med den och fick sen ta  markeringen i vattnet. Fina avlämningar alla gånger utom en då hon la ner den framför mig för att skaka på sig. Blir att träna på skakakommando.
 
Sen tog vi en paus och tränade passivitet medan Marika körde med Fira. Efteråt körde vi ett sök med två minidummies som gömts bland gräs och mossa. Hon vill gärna söka av stora områden och springer några varv först innan hon slår på nosen. Men idag löste hon det riktigt bra! Fint fart ut och in och hon gjorde ett riktigt fint sökarbete där det inte finns något att klaga på!
 
Paus igen, för att sedan göra en landmarkering följt av en vattenmarkering. Innan vattenmarkeringen fick hon gå fot och träna lite sitt och ligg innan hon fick simma ut. Hon vill gärna iväg och tycker nog jag är jobbig som ville träna fotgående mitt upp i allt, men bakåttänk är något jag kommer ha med mig i jaktträningen! Vill inte få en hund som sticker på plask eller börjar ljuda av extas för att det handlar om vatten!
 
När vi kom hem fick hon prova lite vilt, var länge sen nu! Hade tagit fram en trut som hon fick köra några markeringar och ett litet sök med. Gick bra, men hon fyra av fem gånger bär hon den i vingen. Men med lite mer träning ordnar det nog till sig. Är glad över att hon tar viltet, men hennes grepp är lite för mjukt. Måste införskaffa lite änder som vi kan träna med! Är verkligen super, super nöjd med lilla fröken idag! Det var länge sedan vi tränade, men allt föll bara på plats! Det känns så naturligt för henne och det är ju det som det är. Apporteringen är ju det hon är avlad för, därför är det så kul att se lilla fröken i sitt rätta element! Jakten är verkligen så kul och nu är vi taggade för att träna mer!
 
 
 
På eftermiddagen fick vi besök av Jonna och Tindra. Massa bus blev det på åkrarna och i skogen! Lykka tyckte Tindra var jätterolig och svansade efter henne hela tiden. Nu ligger det två trötta hundar i soffan och sover sött! Trötta hundar = nöjd matte! :)
 
 
RSS 2.0