Det finns (inga) dåliga väder..

Väderprognosen för dagen visade regn, regn, regn.. Jag ville få till lite träning med båda hundarna, men kände inte för att träna ute i spöregn, så vi bokade Kilafors hundhall en timme på eftermiddagen för lite hundträning.. Perfekt att det finns en hundhall i närheten som man kan utnyttja på vintern, vid regn & rusk och vid stekheta sommardagar!
 
Lykka var helt i extas idag.. Hon bryr sig verkligen inte om vilken miljö vi tränar i, utan är alltid positiv och anpassar sig på engång till nya miljöer.. 
Började leka igång henne och hon är så villig till lek lilla damen.. Belönade med leksak när hon fick till fina lägganden från stå där hon fäller bakåt..
Sedan blev det lite träning på ingångar, som hon verkligen börjat förstått nu och tycker är jättekul! Hon är dock lite låg med bakdelen och nästan drar sig in i position med rumpan i backen.. Tror det beror på att hon vet att hon ska avsluta med sitt.. Blev även lite sitt- och ligg stanna kvar, där hon är jätteduktig.. Tog även och introducerade rutan idag! Satte henne ca 10 meter bort och la hennes favoritleksak i bakkant på rutan.. Använde inga band för jag vill att hon i framtiden ska fokusera på konerna, inte banden.. Gick tillbaka och belönade att hon stannat kvar.. Hon hade full fokus på leksaken och när jag sa "JAAA" fick hon springa och ta leksaken.. Full fart framåt! Gjorde om det tre gånger och oj vad kul hon tyckte att det var! Det är just det jag vill att hon ska känna! Rutan ska vara jättekul och där finns det roliga saker! Jag kommer lägga mycket extern belöningar i rutan som hon får springa och hämta, så hon utan att kanske tänka på det, kommer associera fyra koner som något bra och positivt!
Blev även lite apportering, men där var det mest lek i hennes huvud och hon kom in med apporten hängandes i ena mungipan..
Hur som helst, hon är helt underbar att träna med! Sån härlig attityd trots att hon är en liten bebis fortfarande :) Använde mestadels leksak och kamp som belöning idag och hon älskar det! Så jag behöver nog inte oroa mig för att hon bara kommer vilja ha något ätbart som belöning! Hon älskar lek och har en härlig kamp! Längtar tills hon tappat alla valptänderna så vi kan kampa på riktigt!
 
Eddie fick börja med lite fritt följ där han låg alldeles för långt fram i position, vet inte om det berodde på att han var lite på hugget idag.. Försökte belöna bak honom, men det gick sådär.. Körde lite läggande och ställande under gång och läggandet gjorde han fint, men ställandet missade han flera gånger på rad.. Nöjde mig när han gjorde rätt två gånger efter varann..
Blev lite apportering och där var det en massa tugg, sega ingångar och tappande apporter på vägen in.. Tror jag hade en för liten och lätt apport, för han brukar inte tugga annars..
Lite fjärr blev det också på 5 meters håll.. Inga problem alls!
Sedan fick Eddie träna rutan också.. Leksak i bakkant och då vi tränat rutan tidigare sa jag "ruuuuutan" när han fick springa! Han gjorde också det felfritt! Känns som om kommer gå relativt fort att träna in det momentet, men man vet aldrig :) Jag tror Eddie kommer tycka att klass två momenten är mycket roligare! Det är lite mer fart och fläkt och han får träna på lite nytt!
 
 
 
 
RSS 2.0