Träning med framsteg

Igår kväll åkte vi till klubben för lite träning. För Lykkas del ligger fokus på tre saker just nu: Började med att gå baklänges med leksak utsträckt i en hand och när hon tar kontakt och samtidigt följer mig får hon belöning med lek. Hon börjar förstå vad jag vill, men tittar en halv sekund på mig, sen en halvsekund på leksaken och så fortsätter hon. Ska börja öka kriterierna till en sekunds kontakt, sedan två och öka succesivt. Hon vill gärna stanna upp när hon tar kontakt så belöningen kommer när hon rör sig framåt samtidigt.
 
Jag har börjat introducera externbelöning och väljer ofta att placera den i rutan, bara för att hon "omedvetet" ska få en positiv känsla av fyra koner. Hon låser sig gärna på externbelöningen (leksaken), så idag låg fokus på att få henne att utföra något moment avslappnat utan ha blicken fokuserad på det som låg i rutan. Tränade ingångar och i början tänkte hon sticka två gånger, men när hon kom till mig och fick till en fin ingång fick hon sitt "Jaaaa" och fick ta sin belöning.
 
Sedan blev det lekövning med "tråkig" leksak och "rolig" leksak. När hon griper, har ett bra grepp om den "tråkiga" leksaken och lägger vikten bakåt och drar får hon belöningen, den "roliga leksaken". Det går framåt och hon börjar verkligen förstå att jag vill att hon ska dra bakåt för hon tittar på mig och den "roliga" leksaken samtidigt och ser att hon tänker "får jag ta den roliga nu? drar jag tillräckligt bra?".
 
Eddie fick träna på fjärren, där han gör fina sitt från ligg där jag står på 5 meters avstånd! Äntligen!
Rutan börjar sitta den också. Började med leksak i bakkant som han fick springa till, sedan körde jag utan leksak och första gången sprang han in bra, men drar åt höger när han vänder upp. Andra gången vände han upp mer centrerat och fick leksaken kastad bakom sig! Hoppas på en start i tvåan i augusti, men vi får se! Det får ta den tid det tar och jag vill känna mig väl förberedd när vi kommer ut!
 
Kristoffer avslutade med att köra lite agility med Eddie! Det gick riktigt bra! Eddie tycker det är sååååå kul och bara Kristoffer lär sig hur han ska springa, göra byten och visa på plan så kommer det bli jättebra! Blir lite hårdträning för dem i sommar, så hoppas vi att de kan komma ut på tävlingsbanorna snart! :)
 
Gaaaaaaaalningen
 
 
RSS 2.0