Den flygande räven

På väg hem från utställningen i lördags stannade vi till vid en supermysig sjö och så fick hundarna springa av sig lite. Vi satt i solen och fikade och Lykka badade. Kände för att träna lite apportering, men hade ingen dummie med mig. Så lindade ihop en godisväska som fick duga. Jobbade med bakåttänk där hon får se en markering falla i vattnet, men sedan får hon inte gå på den, utan fick göra ett litet sök först. Hon har inga problem med att koncentrera sig på söket, men när hon gjort klart det får hon väldigt bråttom till markeringen. Jag ska träna mycket på markeringar med bakåttänk och då få till det ordentligt på land, innan vi tar det till vatten. Bra träning för stadga och minne, då hon ska komma ihåg vart dummyn fallit trots att hon gör något moment emellan.
 
Hon gjorde i alla fall fina apporteringar och avlämningar idag och inget skakande förrän hon lämnat i handen! Duktig tjej!
 
Har även börjat introducera visselpipan igen. Jag var duktig när hon var liten med att blåsa inkallningssignal vid varje måltid för att ge visselsignalen en positiv betingelse. Men sedan rann det ut i sanden och nu var det länge sedan jag använde den. Så nu åker visselpipan fram igen och fokus nu ligger på inkallningssignalen. Varje gång hon kommer emot mig på promenader och jag är 100 % säker på att hon kommer till mig så blåser jag två korta signaler medan hon springer och sen får hon något riktigt gott godis när hon kommer fram. När inkallningssignaler sitter blir det att träna på stoppsignal och närsökssignal, men det tar vi då!
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0